Cuplaje rotative pentru abur

Cuplaje rotative CorrPro

CorrPro, dezvoltat de Kadant Johnson, este primul cuplaj rotativ care include ajustarea pozitiei sifonului din afara. Aceasta solutie patentata permite operatorului sa regleze pozitia sifonului fata de suprafata interioara a cilindrului dupa ce ansamblul sifon cuplaj este pe pozitie.

Vezi detalii

Cuplaje rotative ELS/ELSX

Modelu ELS (Extended Life Service) are o constructie cu autosustinere, proiectat special pentru rezolvarea problemelor de uzura accelerata care apare in cazul capetelor rotative conventionale, cu autosustinere (in special in cazul celor supuse la vibratii). Designul cu doua ghidaje de sustinere asigura sustinerea interioara a capului rotativ si o aliniere foarte buna chiar si in cazul in care cilindrul sau rola nu sunt concentrice.
ELS este disponibil atat in configuratie cu o trecere cat si in configuratie cu doua treceri, cu sifon fix. Acest cap rotativ este destinat aplicatiilor cu abur, cu temperaturi de pana la 343 C, presiuni pana la 20 bar si maxim 200 rpm.

ELSX este o versiune imbunatatit, cu comportament superior la vibratii. ESLX este disponibil in dimensiuni de la 2″ la 3-1/2″, cu temperaturi maxime de 260 C, presiuni de pana la 20 bar si 300 rpm pentru abur. In cazul utilizarii cu ulei diatermic poate functional pana la 343 C, 20 bar si 300 rpm.

Vezi detalii

Cuplaje rotative LJ-PT

Cuplajele rotative LJ-PT sunt destinate aplicatiilor cu abur fiind utlizat in special pentru upgrade-ul cuplajelor LJ. Ele sunt echipate cu o etansare echilibrata, impregnata cu antimoniu, care asigura atat preluarea dezalinierilor cat si o durata de functionare indelungata. Designul cu piston (PT) reduce tensiunile aaplicate etansarii si mareste durata de viata a acesteia la viteze mari.

Vezi detalii

Cuplaje rotative SX

Cuplajele cu autosustinere seria SX sunt destinate aplicatiilor care folosesc abur, apa sau ulei termic. Cele doua ghidaje din grafit asigura autoalinierea pe durate lungi de functionare, chiar si in cazul in care cilindrii nu sunt concentrici. Prin folosirea unei noi tehnologii de etansare, seria SX asigura atat o flexibilitate mare a aplicatiilor cat si o durata de functionare extinsa in conditii de fiabilitate crescuta.

Vezi detalii

Cuplaje rotative PT2X

Pt2X este un cap rotativ special proiectat pentru masinile de hartie, si este echipat cu sifon in consola. PT2X este echipat cu un ansamblu piston, care preseaza uniform, prin arcurile exterioare, un inel de etansare echilibrat pe placa de uzura montata pe arborele cilindrului. Ansamblul piston este protejat impotriva contaminantilor printr-o carcasa din otel inox. Capul este echipat cu un indicator exterior de uzura a inelului de etansare.

Desi este foarte usor (ceea ce face facila instalarea) constructia capului PT2X este robusta, ceea ce permite utilizarea la viteze mari. PT2X paote compensa dilatarea arborelui, chiar si in cazul in care este montat pe partea din fata a masinii. Parametrii maximali sunt: temperatura pana la 232 C, presiune pana la 14 bar si turatie pana la 500 rpm.

Vezi detalii