Cuplaje rotative pentru ulei

Cuplaje rotative ELSN

ELSN este un cuplaj rotativ cu autosustinere, proiectat pentru utilizare in principal cu abur sau ulei, si sifon rotativ. Constructia interioara cu doua ghidaje asigura sustinerea cuplajului si mentine alinierea chiar si in conditiile in care cilindrul nu este concentric. ELSN este disponibil cu dimensiuni cuprinse intre 2” si 12”, si poate functiona pana la 343° C (650° F), 20 bar (310 psig) si 200 RPM.

Vezi detalii

Cuplaje rotative de tip G

uplajele rotative de precizie sunt fabricate de catre Johnson-Fluiten, un joint venture intre Kadant Johnson si Fluiten SpA. Ele sunt destinate aplicatiilor de precizie care folosesc aer, agent de racire sau ulei hidrauluic.

Vezi detalii

Cuplaje rotative RX

RX este un alt tip de cuplaj cu etansare echilibrata, echipat cu rulmenti cu bile sau, optional, cu rulmenti cu role. Acest cuplaj, fabricat de Kadant Johnson, este destinat aplicatiilor de apa si ulei termic, pentru care asigura, prin tehnologia de etansare mecanica cu carbura de siliciu sau tungsten si rulmentii de precizie folositi, sarcini mecanice mari si durata lunga de viata. Toate o-ringurile sunt incastrate iar arcurile se afla in afara fluxului. Cuplajele RX sunt echipate cu o bariera a camerei de etansare, asigurand astfel o viata lunga rulmentilor.

Vezi detalii

Cuplaje rotative R/RH

Cuplajele rotative R sunt o generatie noua de cuplaje cu autosustinere care utilizeaza o etansare mecanica de precizie, destinate aplicatiilor care folosesc ca agent de lucru apa, ulei diatermic sau aer. Sustinerea este asigurata de un ansamblu de rulmenti de precizie. Arcurile de tensionare a etansarii mecanice se afla in afara fluxului de agent, ceea ce asigura o viata indelungata.

Vezi detalii

Cuplaje rotative SX

Cuplajele cu autosustinere seria SX sunt destinate aplicatiilor care folosesc abur, apa sau ulei termic. Cele doua ghidaje din grafit asigura autoalinierea pe durate lungi de functionare, chiar si in cazul in care cilindrii nu sunt concentrici. Prin folosirea unei noi tehnologii de etansare, seria SX asigura atat o flexibilitate mare a aplicatiilor cat si o durata de functionare extinsa in conditii de fiabilitate crescuta.

Vezi detalii

Cuplaje rotative Z

ceasta serie de cuplaje fabricate de catre Johnson Fluiten sunt destinate in principal aplicatiilor pana la 350 °C care folosesc ca agent de lucru apa sau ulei diatermic. Cuplajul este de tip cu autosustinere, obtinuta prin intermediul celor doua ghidaje interne din antimoniu grafitat. Inelul de etansare este in compresie, asigurata de un arc puternic, fabricat din otel inox.

Vezi detalii