Cuplaje rotative pentru apa

Cuplaje rotative BCI

Cuplajele rotative BCI (Bearing Cover Insert) este destinat aplicatiilor de racire a rolelor din instalatiile de turnare continua din industria metalurgica. Cuplajul asigura autocentrarea iar prin montarea in interiorul capacului este protejat in cazul unor incidente si elimina tensiunile datorate racordurilor flexibile.

Vezi detalii

Cuplaje rotative OTS

OTS (Over-The-Shaft) este un cuplaj rotativ destinat aplicatiior de racire a cilindrilor, in special pentru aplicatiile de turnare continua din metalurgie. Componentele cuplajului OTS sunt fabricate din bronz si otel inox, beneficiind de performantele etansarii dinamice Quad-Seal.

Vezi detalii

Cuplaje rotative C-CAST

Capul rotativ C-Cast este disponibil atat cu montare interna (in interiorul arborelui rolei) cat si cu montare externa, fiind disonibil atat cu o singura trecere cat si cu doua treceri.
Configuratia cu montare interna este cea mai populara si se regaseste in majoritatea masinilor de turnare continua. C-Cast ofera o gama larga de diametre pentru rulmenti, galerie adanca de ungere si este echipat cu doua o-ringuri Quad Seal care asigura protectia zonei de etansare fata de contaminanti. Cu un minim de componente in miscare si cerinte minime de intretinere, C-Cast este un produs preferat atat de fabricantii de masini de turnare continua cat si de metalurgisti.
Parametrii de operare sunt 121 C, max 100 rpm si max 10 bar.

Vezi detalii

Cuplaje rotative RX

RX este un alt tip de cuplaj cu etansare echilibrata, echipat cu rulmenti cu bile sau, optional, cu rulmenti cu role. Acest cuplaj, fabricat de Kadant Johnson, este destinat aplicatiilor de apa si ulei termic, pentru care asigura, prin tehnologia de etansare mecanica cu carbura de siliciu sau tungsten si rulmentii de precizie folositi, sarcini mecanice mari si durata lunga de viata. Toate o-ringurile sunt incastrate iar arcurile se afla in afara fluxului. Cuplajele RX sunt echipate cu o bariera a camerei de etansare, asigurand astfel o viata lunga rulmentilor.

Vezi detalii

Cuplaje rotative R/RH

Capetele R/RH sunt utilizate cel mai frecvent cu apa fierbinte sau ulei diatermic pentru incalzirea cilindrilor. Este disponibil atat cu o trecere cat si cu doua treceri, cu sifon fix sau rotativ. Fixarea pe masina se face cu filet sau flansa, fiind disponibile diferite configuratii, in functie de cerintele clientului. Dimensiunile pot fi de la 9 mm la 150 mm atat in configuratie cu o trecere cat si in configuratia cu doua treceri.
Fiind un cap cu autosustinere, este echipat cu doua randuri de rulmenti de precizie care asigura o stabilitate remarcabila. Este disponibil atat in carcasa bronz-aluminiu cat si in carcasa de inox, caz in care poate avea certificari ATEX sau FDA.

Vezi detalii

Cuplaje rotative de precizie tip G

Cuplajele rotative de precizie sunt fabricate de catre Johnson-Fluiten, un joint venture intre Kadant Johnson si Fluiten SpA. Ele sunt destinate aplicatiilor de precizie care folosesc aer, agent de racire sau ulei hidrauluic

Vezi detalii