Cuplaje rotative pentru aer

Cuplaje rotative de precizie tip G

Cuplajele rotative de precizie sunt fabricate de catre Johnson-Fluiten, un joint venture intre Kadant Johnson si Fluiten SpA. Ele sunt destinate aplicatiilor de precizie care folosesc aer, agent de racire sau ulei hidrauluic.

Vezi detalii

Cuplaje rotative R/RH

Cuplajele rotative R sunt o generatie noua de cuplaje cu autosustinere care utilizeaza o etansare mecanica de precizie, destinate aplicatiilor care folosesc ca agent de lucru apa, ulei diatermic sau aer. Sustinerea este asigurata de un ansamblu de rulmenti de precizie. Arcurile de tensionare a etansarii mecanice se afla in afara fluxului de agent, ceea ce asigura o viata indelungata.

Vezi detalii

Cuplaje rotative RX

RX este un alt tip de cuplaj cu etansare echilibrata, echipat cu rulmenti cu bile sau, optional, cu rulmenti cu role. Acest cuplaj, fabricat de Kadant Johnson, este destinat aplicatiilor de apa si ulei termic, pentru care asigura, prin tehnologia de etansare mecanica cu carbura de siliciu sau tungsten si rulmentii de precizie folositi, sarcini mecanice mari si durata lunga de viata. Toate o-ringurile sunt incastrate iar arcurile se afla in afara fluxului. Cuplajele RX sunt echipate cu o bariera a camerei de etansare, asigurand astfel o viata lunga rulmentilor.

Vezi detalii

Cuplaje rotative OTS

OTS (Over-The-Shaft) este un cuplaj rotativ destinat aplicatiior de racire a cilindrilor, in special pentru aplicatiile de turnare continua din metalurgie. Componentele cuplajului OTS sunt fabricate din bronz si otel inox, beneficiind de performantele etansarii dinamice Quad-Seal.

Vezi detalii