Centrale energetice

Recuperatorele de caldura Clayton sunt folosite in cadrul centralelor energetice pentru recuperarea energiei calorice din gazele de evacuare si transformarea acesteia in abur de foarte inalta calitate. Asigurand randamente de peste 80%, recuperatoarele de caldura Clayton sporesc eficienta energetica a centralei si diminueaza impactul asupra mediului inconjurator prin reducerea temperaturii gazelor.

aplicatii_recuperatoare_4      aplicatii_recuperatoare_5

 

Aplicatii marine

Datorita dimensiunilor reduse si constructiei foarte usoare, recuperatoarele de caldura Clayton sunt folosite cu success pe navele maritime si pe platformele petroliere. Folosirea recuperatoarelor pe navele maritime pentru recuperarea energiei termice din gazele de evacuare a motoarelor termice ale navei, contribuie in mod direct la reducerea cheltuielilor de combustibil si micsorarea costurilor de transport. Pe platformele marine, recuperarea energiei termice si folosirea acesteia pentru sistemele de utilitati ale platformei prin integrarea recuperatorului de abur Clayton cu acestea, este o solutie net superioara din punct de vedere economic, alegerii unor sisteme descentralizate de producere de apa calda si caldura.

DANUBE SHIPPING, SNCM, STENA, TFDS NORWAY, URKMEZ SHIPPING, UNIFLEET, PAKSOY, FURTRANS, US SEALIFT, ESSO NORGE, GOLAR NOR, MARPETROL, TURCAS

 

 Aplicatii industriale

Intr-un mediu industrial din ce in ce mai dinamic si concurential, implementarea unor tehnologii de eficientizare a consumurilor energetice poate reprezenta diferenta intre o dezvoltare durabila si disparitia de pe piata. Recuperatoarele de caldura Clayton sunt folosite cu succes pentru eficientizarea consumurilor necesare proceselor industriale si pentru a oferii avantaje punctuale vizibile imediat. Folosirea recuperatoarelor  de caldura Clayton asigura un plus de resurse energetice, eliminand astfel necesarul unor investitii in echipamente noi pentru cresterea capacitatilor si economisind astfel sume importante.

ABB, ALSTHOM, BAYER, BEKAERT, HOECHST, DEUTZ – MWM, MAN, CATERPILLAR OVERSEAS, CATERPILLAR MAK, CATERPILLAR ASIA, WARTSILA NSD, ROLLS ROYCE, NIIGATA DIESEL, C.K.D. DIESEL, NEDALO

 

aplicatii_recuperatoare_6

 

 Sanatate

Folosirea recuperatoarelor de caldura Clayton in cadrul centralelor termice ale spitalelor este o solutie demonstrata ca fiind deosebit de performanta. Economiile astfel realizate asigura o recuperare rapida a investitiei prin reducerea cheltuielilor pentru combustibili.

 

aplicatii_recuperatoare_3

Spitalul ERASME, Brussel, Belgia, 1tona abur / h